Joman naisten pesisviikonloppu päättyi sunnuntai-illan harjoituspeliin Imatran Aviasport hallissa. Varttia vaille iltakahdeksan startanneessa pelissä vastustajana oli Lappeenrannan Pesäysit. Ottelu käytiin tasaisissa merkeissä ja Joma vei lopulta jaksot nimiinsä 2-1 ja 5-3. Ulkona paukkui parinkymmenen asteen pakkanen, mutta hallin sisällä pystyi hyvin pelaamaan ja katsojillakin riitti tunnelmaa, jos vain oli tarpeeksi nuttua niskassa….

Pesä Ysien pelinjohtaja Ville Lantta kertoi joukkueen uudistuneen suurelta osin viimekaudesta ja hakevan vielä hieman ulkopelin osalta tuntumaa uusiin pelipaikkoihin ja uusiin vieruskavereihin. Sisäpeliin haetaan myös vielä rytmiä, mutta tuttua hyökkäystä Vilin viuhkasta kyllä nähtiin. Sisäpelin suuntana oli usein kakkospuoli ja siellä Joman rajavartijat, Johanna Myyryläinen ja Laura Rajahalme joutuivat koville, mutta hyvin kestivät ja saivat pidettyä lyönnit hyppysissään.

Joma oli myös muuttanut hieman ulkopelikuviotaan edellisestä harjoituspelistä. Ida Virenius pelasi linjassa Juulia Eskmanin kanssa ja kakkoskopparin tontilla juoksi Johanna Hihnala. Toista laitaa puolustivat Reetta Juntunen, Salla Eteläpää ja Iida Nupponen. Kotipesän tonttia vartioi Hanna Toivanen. Jokereina pelasivat Anni ja Sini Suihko, sekä Senna Surakka.

Joma pelinjohtaja Iivo Parviainen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. Ulkopeli toimi paria ohiheitto lukuunottamatta hyvin. Sisäpelissä oli hyviä kotiutuslyöntejä. Vaihtotilanteissa, etenkin ensimmäisen jakson alussa ja toisen jakson lopussa, lyöntiratkaisut eivät onnistuneet. Siinä välissä niihin löytyi kuitenkin tarvittavasti tehoja.

Pelitapahtumat

Pesäysit aloitti ensimmäisen jakson sisältä ja pystyi tekemään Emmi Simosen lyönnillä juoksun, ennen kuin lyöjät loppuivat kesken. Juoksun toi Susanna Alava. Joma rakenteli vuorollaan kolmostilanteen, josta Reetta Juntunen pääsi kävelemään tasoitusjuoksun kotiin.

Toinen vuoropari meni juoksuitta. Aviasport areena on lyöntien osalta hyvä paikka pelata. Katto on tarpeeksi korkealla, eikä turhia koppilyöntiverkkoja ole, joten kaikki lyöntisuoritukset on tehtävä samoin kuin ulkokentilläkin. Pehmeä alusta puolestaan ottaa vauhdin pois lyönneistä ja juoksijoiden jaloista, joten ulkopeli on tässä hallissa suuressa roolissa.

Kolmannessa vuorossa Pesä Yseillä oli pari kotiutuspaikkaa, mutta vastustajan ulkokenttä ei horjunut. Joma teki sisävuorossaan jakson voittojuoksun, kun Laura Rajahalmeen välilyönnillä Juulia Eskman ennätti kotiin.

Neljännessä sisävuorossa Lappeenranta yritti kahdesti kotiin, mutta Joman takakenttä juoksi ne kopiksi.

Toisen jakso alkoi Joman sisävuorolla ja hyvässä lyöntivireessä ollut Laura Rajahalme kotiutti Sini Suihkon ja heti perään Iida Nupponen toisti tempun kotiuttamalla Juulia Eskmanin. Pesä Ysit kavensi tilanteeksi 1-1 tutulla parilla Emmi Simonen / Susanna Alava.

Toisessa vuorossa Rajahalme oli taas ajolähdössä mailanvarressa, mutta nyt ei lyöntiä tarvittu, sillä syöttö putosi kaksi kertaa lautasen ulkopuolelle ja Julle sai jolkutella kolmoselta kotiin 3-1. Lappeenrannan sisäpelihyökkäys ei tuonut juoksuja.

Kolmannessa sisävuorossa Joman Rajahalme / Eskman tyylitteli kakkosjatkelyönnillä tilanteeksi 4-1 ja viidennen juoksun teki junioriosasto. Joukkueen kuopus Anni Suihko löi kovaa kakkospuolelle ja kun pallo ei pysähtynyt kiinniottajan räpylään karkasi kolme tuntia vaille täysi-ikäinen Reetta Juntunen kolmoselta kotiin. Pesä Ysien sisäpelivuoro tyssäsi Joman hyvin pelattuun ulkopelikuvioon.

Joman neljäs sisävuoro oli nopeasti ohi ja Pesä Ysit pääsi yrittämään jakson tasoitusta. Se pystyikin tekemään kasi juoksua nolla palolla. Ensimmäinen tuli kakkospesän ohiheitolla ja toisessa palo pomppasi Amanda Timperin lyönnistä yli kiinniottajan ja Emmi Simonen juoksi kavennuslukemiksi 5-3. Sitten Joman ulkopeli taas tiivistyi, eikä Pesä Ysit enää löytäneet ratkaisuja sen avaamiseksi. Joma otti jaksovoiton ja pääsi tyytyväisenä kotimatkalle kohti Joensuun kolmenkymmenen asteen pakkasia.


Palaa takaisin