Joensuun Maila suuntaa tulevana viikonloppuna 18.-19.3. Seinäjoelle Halli-SM lopputurnaukseen. Lopputurnaus pelataan kahdessa kolmen joukkueen lohkossa, joiden voittajat etenevät loppuotteluun, kakkoset pronssiotteluun ja kolmoset pelaavat sijoista 5-6.

Tulevan viikonlopun pelirupeama alkaa lauantaina klo. 17:15 Kempeleen Kiriä vastaan. Sunnuntaiaamuna 9:00 vastaan asettuu Oulun Lippo. Kiri ja Lippo raivasivat tiensä Seinäjoelle A-lohkosta pudottamalla Sotkamon Jymyn ja Pattijoen Urheilijat ulos lopputurnauksesta. JoMa eteni oman lohkonsa voittajana lopputurnaukseen.

Seinäjoen lopputurnauksessa on voimassa hallisäännöt, eli läpilyönnillä edetään aina yhden pesän yli.

–Se tuo peleihin uuden mausteen Joensuussa ja etenkin Imatralla pelattuihin peleihin verrattuna. Koppari ei pääse katkaisemaan vaihtotilanteessa jatkelyöntejä kesän tapaan. Kumpikin pohjoisen joukkue haki alkuturnauspeleissään varsin paljon läpäreitä, joten samaa on odotettavissa viikonloppunakin, kommentoi kakkospelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Kempelettä vastaan tärkeintä on huolehtia vaihtotilanteiden purkamisesta, sillä jo viime kesänä Kempele osasi hyödyntää ahdasta ja hidaspintaista kenttää hyvin vaihtotilannepelissä. Puolestaan Oulua vastaan meidän tulee saada paloja alle ennen kuin kovat jokerit Marko Pelkonen ja Matti Korhonen tulevat lyömään. Samoin olemme varmasti valmiina Markku Hylkilän yllätykselliseen peluutukseen.

Kolme ottelua kahteen päivään

Lopputurnausjoukkueille viikonloppu on kova rutistus, sillä kahteen päivään pelataan kolme ottelua. Joensuun Maila lähtee Seinäjoelle täydellä miehityksellä.

–Tarpeen mukaan on kyettävä jakamaan kuormaa niin, että vielä sunnuntai-illan finaalissa kykenemme parhaimpaamme. Turnausta lähdetään tietenkin voittamaan. Finaaliin pääsemisen vaatii kuitenkin jämäkkää ja tuloksellista peliä jo Kempelettä ja Oulua vastaan, pohtii Lehtimäki.

JoMa joutui odottelemaan lopputurnauspaikan varmistumista, joten valmistautumiselle on ollut hyvin aikaa. Kevään edetessä huomio on kiinnittynyt jatkuvasti enemmän joukkueena pelaamiseen yksilöharjoittelun lisäksi.

–Alkuturnauspelien jälkeen pidimme viime viikonloppuna lajileirin, jossa keskityimme etenemiseen, kaaripeliin ja hivenen ulkopeliasioihin. Olemme aktiivisesti etsineet asioita, jotka mahdollistavat aiempaa tehokkaamman sisäpelin pelaamisen. Etenkin näitä asioita pääsemme testaamaan tulevana viikonloppuna, päättää Lehtimäki.

Juha Niemi pelaa pitkästä aikaa Seinäjoki Areenalla

Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti Juha Niemi tekee paluun Seinäjoki Areenaan pitkän tauon jälkeen.

–Mukava fiilis lähteä pelaamaan kotiseudulle. Tuttu halli, missä on tullut aika monta tuntia talvisin vietettyä harjoituksien merkeissä, kun pelasin sielläpäin. Onhan siellä tullut saavutettua ensimmäinen hallimitali Koskenkorvan paidassa, muistelee Niemi.

Kolmen ottelun tiivistahtinen viikonloppu pistää myös lyöjäjokerin mietteliääksi.

–Tärkeintä tiiviissä ottelutahdissa on se, että ajatukset ei karkaile seuraavaan peliin, vaan pitää pystyä keskittymään jatkuvasti seuraavaan lyöntivuoroon. Fyysinen kuormitus ei kuitenkaan ole lyöjälle niin suuri, kuin etenijöille.

Halli-SM-lopputurnaus tarjoaa tärkeitä otteluita pelaajille ajatellen tulevaa Superpesiskautta. Talven laadukas harjoituskausi saa kiitosta myös lyöjätykiltä, vaikka mieli tekeekin jo ulkokentille.

–Viikkoharjoittelu on ollut laadukasta ja sopivassa määrin on lajia ja fysiikkaa pyöritelty. Lopputurnauksen jälkeen toivotaan että päästään mahdollisimman nopeasti ulos treenaamaan, koska sarja-avaus on jo kuukauden päästä lopputurnauksesta Tukholmassa.

Joensuun Mailan joukkue koki viikko sitten muutoksia, kun Tommi Päivinen purki sopimuksen ja siirtyi pelaamaan Imatralle.

–Yllättävä muutos, mutta näillä mennään. Tommille tsemppiä Imatralle. Voit muutaman pallon saada keskinäisissä peleissä, vinkkaa Niemi.

Halli-SM-lopputurnauksen sunnuntai suorana PesisTV:ssä!

Teksti & Kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin