Joensuun Maila ja Kiteen Pallo käynnistävät talven 2018 halli-SM- sarjan sunnuntaina 4.2. Joensuu Areenassa klo 17.00. 

Joensuun Mailan Superpesisjoukkue on tehnyt töitä syksyn aikana yksilöitä hioen. Ensimmäiset maistiaset uuden joukkueen peliesityksistä saatiin tammikuun alussa, kun JoMa ja KiPa kohtasivat tammikuun tasonmittauksen merkeissä Joensuu Areenassa. Tuolloin 1156 henkeä Areenalle kerännyt harjoitusottelu päättyi ajanpuutteen vuoksi jaksoin 1-1.

Sunnuntaina käynnistyvä halli-SM-sarja on luonnollisesti tärkeä osa talvikauden ohjelmaa ja valmistautumista kohti kesän kamppailuja.

–Ykköstavoite on ajaa uudet pelurit sisään meidän pelitapaan ja sitä kautta tavoitella lopputurnauspaikkaa, jotta saadaan pari kovaa pelilä hallikaudelle lisää, kommentoi Tuomas Jussila.

–Mitä nyt olen leiriviikonloppuina joukkuetta tavannut ja pelinjohtaja Petri Pennasen kanssa arkiharjoittelusta jutellut, niin joukkue vaikuttaa jälleen kerran erittäin motivoituneelta ja nälkäiseltä. Tähän kun lisää vielä loistavan joukkuehengen, uusien miesten tuoman piristysruiskeen ja nuorempien kaverien huiman kehityskaaren, niin ei voi kuin vesi kielellä odottaa alkuvihellystä, jatkoi Jussila.

Joensuun Mailan hallikausi vuonna 2017 päättyi SM-hopeaan Seinäjoella pelatussa lopputurnauksessa. Mitä JoMa tarjoaa kotiyleisölle vuonna 2018?

–Suomen hienoimman stadionin ja sitä kautta ottelutapahtumakin tulee olemaan mahtava kokemus. Nälkäinen ja voitontahtoinen joukkue, sekä himpun verran Etelä-pohojalaasta murretta, vinkkasi Jussila.

Erityissääntö käyttöön halli-SM- otteluissa

Joukkuiella on mahdollisuus aloittaa ensimmäisen vuoroparin lisäksi yksi sisävuoro jaksoa kohden lyöntijärjestysnumerosta 1. Joukkueen puheoikeuden käyttäjän tulee ilmoittaa asiasta syöttötuomarille ennen kuin lukkarilla on syöttöoikeus vuoron ensimmäiselle lyöjälle. Käyttämätöntä mahdollisuutta ei voi siirtää toiselle jaksolle.

Kyseistä sääntöä kokeiltiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten hallipeleissä ja ajatus sai nyt uudelleen tulta alleen pelinjohtajilta.

–Sääntö on voimassa kaikissa naisten ja miesten Halli-SM-turnausten otteluissa. Sen vaikutuksia peliin seurataan ja analysoidaan ja kerätään pelinjohtajilta näkemyksiä kyselylomakkeella. Palautteen perusteella tehdään esitys liittojohtokunnalle pelikauden 2018 osalta, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa pesäpalloliiton tiedotteessa.

Joukkueiden alustavat kokoonpanot


Joensuun Maila – Kiteen Pallo sunnuntaina 4.2. klo 17:00 Joensuu Areenassa

Liput 5€ / Joman kausikorttilaisille vapaa pääsy