Joensuun Maila nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun Seinäjoen JymyJussit kaatui Kerubi Stadionilla numeroin 2-1 (5-6, 3-2, 1-0).

Ottelun avausjaksolla nähtiin molemmilta joukkeilta räväkkää sisäpelaamista erinomaisten lyöntejen muodossa. Juoksujen takomisen aloitti heti ensimmäisessä vuoroparissa tuore lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää, joka niittasi vastustamattoman kumuran kolmosjatkeelle. JoMa hyökkäsi toiseen vuoropariin vahvasti, kun Aleksi Rautiainen ja Juha Puhtimäki veivät joensuulaiset 2-1- johtoon. Tämän jälkeen Juha Niemi iski pallon kolmoskulmasta läpi kahden juoksun arvoisesti siirtäen JoMan 4-1- johtoon.

Tästä ei JymyJussit hätkähtänyt, vaan vierailijat paukuttelivat läpilyönneillä itsensä nopeasti 4-5- johtoon tasoittavalla vuorollaan. Kun Vainionpää onnistui illan toisellaan viemään vierailijat 4-6- johtoon ja JoMa ei saanut kuin yhden kavennusjuoksun, kirjattiin ensimmäisen jakson voitto JymyJusseille numeroin 5-6.

–Kyllä siinä varmasti tarjosimme kaikki tunneskaalan eri vaihtelut. Ei ehkä olisi tarvinnut niin paljoa tarjota. Nöyrin mielin sen suhteen, että vastustaja on valmistautunut kaksi-kolme kuukautta tätä päivää varten. Tiesimme, että he ovat tehneet vähän kaikenlaista ja odotimme, että mitä on luvassa, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

–Ensimmäinen jakso tuntui siltä, että katseltiin. Erityisesti ulkopelissä emme olleet omia aktiivisia itsejämme.

Lopusta muodostui trilleri

Ottelun toisella jaksolla ei enää läpilyönneillä herkuteltu, vaan molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa ulkopeliä. Vainionpää vei vierailijat 0-1- johtoon ensimmäisessä vuoroparissa ja tätä johtoa riitti aina neljänteen vuoropariin saakka. Neljännen aloittavalla esiin nousi jälleen Vainionpää, joka iski pallon polttolinjaan 0-2- juoksun arvoisesti.

–Toiselle jaksolle ulkopeli petrautui paljon, mutta sisäpeli takkusi. Keulamiehet pelasivat hienosti, mutta keskiosastossa on sellainen tunne, että asetuksia katsellaan. Tuntui, että heidän takatilannepelaaminen oli sellaista, että olisimme voineet lyödä paljonkin enemmän juoksuja. Kun vaan saadaan tilanteita riittävästi, niin tuskin tuossa sitten hätää on, kertasi Pennanen.

Neljännen tasoittavalla vuorolla nähtiin hurja draamankaari, kun JoMa taisteli itsensä juoksu kerrallaan tasoihin ja lopulta jakson voittoon. Ensin Aleksi Rautiainen JoMan juoksun päähän vastutamattomalla kumuralla, jota seurasi Juha Niemen saumalyönti ja tasoitusjuoksu. Tilanteessa etupesät jäivät täyteen ja tilannetta selvittelemään astui Juha Puhtimäki. Mies täytti pesät tyylikkäästi viimeisellä lyönnillään ja ajolähtöön pääsi lyömään Henri Litmanen. Litmanen käytti tilaisuutensa täydellisesti iskemällä pallon saumaan, jonka seurauksena toinen jakso päättyi JoMalle numeroin 3-2.

–Jokaisen joukkueen sielu koostuu yhteisistä kokemuksista ja jos aina liplattelee myötätuulessa, niin ei vahvistu ikinä. Totta kai tällaiset hetket ovat niitä, joihin voi nojata. Kyllä tässä syksyn mittaan vielä uusia tiukkoja hetkiä vielä syntyy, päätti Pennanen.

Supervuoroparissa Joensuun Maila pelasi ensin virheettömän ulkovuoron ja omalla tasoittavalla sisävuorolla joensuulaisten sankariksi nousi Konsta Kettunen, joka täräytti ensimmäisellä lyönnillä pallon kolmosluukusta maisemaan kunnarin arvoisesti.

Ottelun loppuhetket videolta: https://www.facebook.com/joensuunmaila/videos/2208674256076859/ 

Ottelun lehdistötilaisuuden voit kuunnella kokonaisuudessaan tästä: 

 


Palaa takaisin