Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välinen kesän ensimmäinen paikallisberdy päättyi joensuulaisten puhtaaseen 2-0 (6-1, 5-3)- kotivoittoon.

Ottelun tilastot

Kiteen startti otteluun oli räväkkä, kun joukkue rakenteli ajolähtötilanteen yhdellä palolla ja lyömään asteli Joni Tervo. Tervo upotti pallon väliin ja taululle lukemiksi 0-1. Tästä sisuuntuneena saapui Joensuun Maila ensimmäiseen sisävuoroon, jossa alkutahdit iski lämpimästä kelistä nauttinut Juha Niemi. Mies löi ensin koppareiden välistä pallon läpi, mutta lyönti pysähtyi tulostaulun tolppaan ja tuloksena tasoitusjuoksu. Heti seuraavalla lyönnillä voimakas lyönti ohitti Hannes Pekkisen ja tuloksena 2-1- juoksu. Kitee ei päässyt enää avausjaksolla juoneen kiinni ja JoMa takoi taululle kuusi juoksua Kiteen yhtä vastaan.

-Perus paikallispeli ja tiukkaa oli puolin ja toisin. Tänään sattui meillä osumaan paremmin keppiin, kommentoi Juha Niemi.

Juha Niemi iski ottelussa kuusi juoksua.

-Kun urheilusta nauttii tai siitä jopa innostuu, niin silloin tämä on ihan siistiä. Tänään oli sellainen oikeanlainen meininki. Nautittiin, innostuttiin, oltiin asiasta kiinnostuneita, kaaripeli oli hyvää ja ulkona venyttiin huippusuorituksiin, summasi pelinjohtaja Petri Pennanen ottelua.

Niemi takoi ottelussa yhteensä kuusi juoksua ja tuttu lyöntivire on alkanut löytyä kolean alkukauden jälkeen.

-Ensimmäistä kertaa tällä kertaa nautti lyömisestä, muut pelit on ollut vähän sitkuttelemista. Lyöntivalinnat on olleet hyviä, mutta lyönnin laatu on vähän heitellyt. Nyt oli ensimmäisen kerran kaikki kunnossa, päätti Niemi.

Räpyläpeli palkittiin jälleen

Ottelun toinen jakso tarjosi tasaisempaa peliä. Kitee pääsi otteluun mukaan Simo Rahusen läpilyönnillä, joka tasoitti ottelun toisen tasoittavalla vuorolla.

-Simon lyönti oli sellainen, että olisimme voineet pelata sen hieman varovaisemmin, mutta jos asia nähdään positiiviselta puolelta, niin olimme aktiivisia, jonka jälkeen Jussilalta ja Kettuselta nähtiin aika huikeat suoritukset.

-Siinä oli vähän sellainen momentum, että KiPa olisi voinut päästä matkaan, mutta tosi päättäväinen ilme huokui joukkueesta tänään aamutreeneistä lähtien, että tästä tulee hyvä ja tasapainoinen peli. Kyllä tästä tyytyväinen voi olla, hyvä ponnahduslauta kohti sunnuntain matsia, jatkoi Pennanen.

Tämän jälkeen räpylässä nähtiin jälleen varma joensuulaisryhmä Tuomas Jussilan ja Konsta Kettusen huikeiden ulkopelisuoritusten saattelemana. Toisen jakson johtojuoksun JoMalle iski kolmannessa vuoroparissa Juha Niemi ja neljännen aloittavalla Mikko Kemppainen takoi loppulukemiksi 5-3.

Sunnuntain sarjakärjen vieraaksi

Joensuun Mailan kolmen ottelun viikko saa päätöksen sunnuntaina, kun joukkue suuntaa Vimpeliin sarjakärki Vedon vieraaksi.

-Emme varmasti tee pelistä elämää suurempaa asiaa. Tuossa on meidän ydin ja me lähdetään tuota tekemään. Hyvällä itseluottamuksella peli on parantunut kokoajan ja vaikka siinä ottelussa varmaan ratkotaan kärkisijoja, niin se on silti vaan peli tuossa matkan varrella, päätti Pennanen.

Teksti ja Kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin