Joensuun Maila sai tyytyä tyhjään pistesarakkeeseen vieraspelimatkallaan. Kotijoukkue Tyrnävän Tempauksella ei ollut suuriakaan vaikeuksia ottaa kolmea pistettä kotikentällään. Joma tosin johti kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa pariinkin otteeseen, mutta huonosti pelattu kolmas vuoropari siirsi peliotteen Tyrnävälle. Kotijoukkue pelasi sisäpeliään vastustajaansa rohkeammin ja kun Joman ulkokenttä seisoi hieman kantapäillään, niin Tyrnävä otti tarvittavat jaksojen voittojuoksut.

I jakso

Ensimmäisessä vuorossa Joma aloitti sisäpelinsä ihan mallikkaasti. Hanna Toivanen ja Henna Hakulinen löivät joukkueensa kahden juoksun johtoon. Hyökkäys pysähtyi kuitenkin helppoihin paloihin, kun koppi ei vain noussut. Tyrnävä tuli tasoihin 2-2 harhaheitolla ja hieman kiinniottajan avustuksella.

Toisessa vuorossa Henna Hakulinen vei jälleen joukkueensa juoksulla johtoon kotiuttamalla Veera Ahvanaisen. Lisäjuoksujakin oli tarjolla, kun pallopoika/tyttö pysäytti kolmoselta ohi mennen heiton, mutta tuomari tulkitsi etteivät etenijät olleet tarpeeksi aktiivisia ja hylkäsi juoksun. Kyseisessä tilanteessa oli aineksia jopa kahteenkin juoksuun, niin kauas pallo oli menossa. Ulos jouduttuaan Joma pelasi hyvän ulkovuoron ja pääsi nopeasti taas sisälle lyömään.

Onnistuneet ulkopelisuoritukset eivät kuitenkaan ruokkineet sisäpeliä, vaan Joma tuhri vaihtotilanteensa helppoihin paloihin eikä saanut sisäpeliään pyörimään. Yksi kotiutustilanne kahden palon ajolähdössä siunautui, mutta siitä ei juoksua syntynyt. Tyrnävä täytteli pesiä ja sai ajolähtötilanteita. Kaksi ensimmäistä Joman ulkokenttä pystyi torppaamaan, mutta sitten pallo neljä kertaa väliin ja Tyrnävä siirtyi 6-3 johtoon.

Neljännessä vuorossa Hanna Toivanen / Reetta Juntunen toivat vielä kavennusta juoksun verran, mutta takaa-ajo jäi siihen.

II jakso

Toinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä. Vuoroparit merkattiin 2-1, 2-1, 0-0, 1-2 ja kun nämä summattiin yhteen oli Tyrnävä jaksolla 5-4 parempi. Tällä jaksolla puolestaan Tyrnävä menetti juoksun, kun kunnaria kiertänyt kaveri kurvasi liian jyrkkään, eikä jalka osunut kakkospesään.

Joma oli koko jakson ajan takaa-ajoasemissa. Viimeisen tasoittavallaan se pystyi Hakulisen ja Salla Eteläpään lyönneillä tulemaan juoksun päähän, mutta koko ottelun ajan vaivannut epätarkkuus, etenkin koppilyönneissä, ei antanut tänään mahdollisuutta taistella voitosta.

Jomalta palkittiin viisi juoksua lyönyt Henna Hakulinen ja lukkari Hanna Toivanen. Tyrnävän palkinnot saivat kakkospolttaja Neea Lotvonen ja neljä juoksua lyönyt Laura Jaakola.

Joma pelaa seuraavan pelinsä lauantaina 4.8 Kerubi Stadionilla. Vastustaja tulee Mynämäeltä.

 

 


Palaa takaisin