Viikonloppuna pääsivät myös C-ikäiset maistelemaan pitkän nurmen tunnelmaa. Joensuun Areenassa pelattiin lauantaina turnaus, johon osallistuivat Joensuun Maila, Siilinjärven Pesis ja Puijon Pesis pojissa ja tytöissä Siilinjärvi, sekä Joensuun Mailan kaksi joukkuetta. Samaan aikaan pidettiin juniorituomarikoulutusta ja osallistujat pääsivät tutustumaan pesäpallon sääntösaloihin teoriassa ja käytännössä tuomitsemalla päivän pelit.

Tästä voi katsoa 3min 3s turnaustunnelmia poikien Joma – PuPe ja tyttöjen Joma – Siipe peleistä;

Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alueen toiminnanjohtaja Pirjo Mäkelä ja Joensuun Mailan junioritoiminnanjohtaja Ilpo Mustonen olivat tyytyväisiä päivän antiin.

Pirjo: – Meillä oli täällä pelaamassa kolme joukkuetta tytöissä ja kolme joukkuetta pojissa ja yhteensä pelattiin viisi puolentoistatunnin peliä. Samalla koulutettiin uusia nuorisotuomareita. Uusia nuoria tuomarikandinaatteja oli kaksikymmentä ja heitä kouluttamassa ja opastamassa oli kaksitoista kokeneempaa tuomaria. Teorialuentoja pidettiin ja varsinaisessa päivän tuomaritoiminnassa jokaisella tuomarilla oli opastaja vierellä.

Ilpo: – On hienoa, että Pesäpalloliitto ja seurat/joukkueet satsaavat tähän ikäluokkaan. C-ikäluokassa ruvetaan suhtautumaan lajiin jo hieman vakavammin ja hallipelit pitkän talviharjoituskauden aikana antavat pelaajille lisää motivaatiota. Näitä tämän alueen halliturnauksia järjestetään tänä talvena yhteensä kolme ja seuraavat ovat Imatralla ja Kuopiossa. Joman joukkueet osallistuvat myös näihin turnauksiin.

Pirjo: – Satsaus tähän ikäluokkaan on tietoinen valinta. Siirryttäessä B-ikäluokkaan luopuminen lajista on turhan yleistä. Nyt yritetään antaa ikäluokalle virikkeitä, jotta he esimerkiksi siirtyessään peruskoulusta opiskelemaan, voisivat aidosti harkita erilaisia vaihtoehtoja harrastamisen mielekkyyden kannalta. Samalla näissä tilaisuuksissa saadaan koulutettua lisäväkeä tuomaritoimintaan ja siihenkin mielekkyyttä, kun heti pääsee kokeilemaan teoriassa opittuja asioita käytännöntehtävissä.

(Toimittajan huomautus; Kuulostaa hyvältä, kunhan liitto vielä satsaa kaarellakäyttäytymisen etikettisääntöjen opettamiseen pelaajille ja etenkin pelinjohtajille, niin on kiva olla vaikka syöttötuomarina).

Teksti ja kuvat Matti Holopainen


Palaa takaisin