Joensuun Mailan B-tytöt menivät jatkoon karsintapelistä.

Pelinjohtaja Laura Jehkonen; – ”Sää oli melkoinen, mutta siitä huolimatta pelattiin varmasti ja tärkeästä pelistä otettiin voitto. Tytöt tekivät ennakkoon sovittua työtä, eikä huonoja hetkiä tullut koko pelin aikana. Seitsemän lyötyä juoksua tuossa ensimmäisen jakson vesisateessa on hyvä suoritus. Toiselle jaksolle sade taukosi, mutta keli oli koleaa. Pelattiin jaksovoitto eikä meillä ollut hätää missään vaiheessa”.

Kesän ensimmäinen sadepeli ei Joensuun Mailan tyttöjä haitannut, vaan haastavissa olosuhteissa joukkue teki varmaa työtä ja selvitti itsensä Tyttöjen Superpesiksen ylempään jatkosarjaan. Viinijärven Pallokentällä pelatussa ottelussa kaatui Haapajärven Pesäkiilat 2-0 (7-0, 3-0).

Parhaiten sadesäässä mailanvarressa onnistui ykköspalkittu Anni Suihko lyöden neljä juoksua. Kakkospalkittu, polttolinjan ikiliikkuja, Senna Surakka toi kolme juoksua ja löi yhden. Kakkoskoppari Ella Vasarainen löi kaksi juoksua ja kolmoskoppari Asta Sallinen ja kolmospolttaja Kiia Laakkonen kumpikin yhden. Juoksusarakkeeseen merkinnän saivat kahdesti sieppari Sini Suihko ja kolmosvahti Iida Nupponen. Kertaalleen kotiin tulivat kakkospolttaja Reetta Juntunen, kakkosvahti Siina Surakka ja Kiia Laakkonen. Hyvän pelin pelasivat roolinsa mukaisesti myös jokerit, Essi Majoinen ja Sanni Ahvanainen. Niin ja tietysti lukkari Hanna Toivanen oli taas aivan omaa luokkaansa. Kannattaa mainita myös pelinjohtajat Laura Jehkonen ja Jutta Surakka, sillä he ovat saaneet joukkueensa mainioon pesiskesävireeseen ja osasivat tänäänkin haastavissa olosuhteissa peluuttaa joukkuettaan tehokkaasti.

Haapajärvi pelasi nuorella joukkueellaan ennakkoluulottomasti, mutta ei mahtanut tällä kertaa Joensuun joukkueelle mitään. Joma meni jo ensimmäisessä sisävuorossa Sallisen, Vasaraisen ja A.Suihkon kovilla lyönneillä kolmen juoksun johtoon, eikä luovuttanut johtoasemaansa koko jakson aikana. Haapajärvikin pääsi yrittämään neljästi kotiutusta, mutta Joman ulkokenttä ei kovassakaan sateessa lipsutellut palloa ja vastustaja jäi nollille. Joma pystyi vielä neljään kotiutukseen ja vei jakson 7-0.

Toiselle jaksolle sade taukosi, mutta +13 asteen kostea kolea sää hyydytti hienoimmat  peliesitykset. Joman ulkokenttä pelasi tiiviisti, eikä antanut vastustajalleen juoksuja tässäkään jaksossa. Sisäpelissä Ella Vasarainen ja Anni Suihko ottivat peliohjaat haltuun heti ensimmäisessä vuorossa ja löivät juoksut. Anni sinetöi kolmannessa vuorossa jaksovoiton joukkueelleen kovalla saumalyönnillä eikä Iida Nupposen tarvinnut ottaa kolmoselta kuin alkukiihdytys ja hölkkäillä sitten lipulta kotipesään. Jakso päättyi kotijoukkueen 3-0 voittoon.

Haapajärveltä palkittiin ykkösvahti Aino Pollari ja kolmoskoppari Ronja Hjelm.

Kuvia sadepelistä>>>>

Joensuun Mailan lisäksi kahdentoista joukkueen jatkosarjaan menivät karsintojen kautta jatkoon Vähäkyrö, Roihu ja Pori. Jatkosarjassa pelaavat myös Janakkala, Hyvinkää, Rauma, Jyväskylä, Lapua, Seinäjoki, Kempele ja Siilinjärvi. Sarja pelataan kahdessa lohkossa.

Jatkosarja alkaa maanantaina 25.6.

 


Palaa takaisin