Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue Vähäkyrö löi hiukan paremmin ja voitti jakson 2 – 4. Toisen jakson piste ja ratkaisun siirtyminen supervuoron oli jo melkein kotijoukkueen hyppysissä, mutta ei se vain lopulta kourassa pysynyt ja vieraat veivät mennessään kaksi sarjapistettä.

Ensimmäisellä jaksolla Joma aloitti pelaamisen sisältä ja sai heti aikaiseksi johtojuoksun. Hanna Toivanen löi upeasti kakkosjatkeelle ja jokeri Lotta Nuutinen tuli kotiin. Samassa tilanteessa Reetta Juntunen pääsi kolmoselle mutta sieltä häntä ei kotiin saatu. Jatkossa kotijoukkueen lyöntipeli meni varovaiseksi, eikä välipesiä saatu täyteltyä, eikä kotiutuskumuraakan löytynyt lyöntivarastosta. Isona syyllisenä kotijoukkueen lyöntipelin ailahteluun oli Vähäkyrön lukkari, joka nosteli korkeata tolppa, etenkin jos lyönnit jäivät kolmanteen yritykseen. Vähäkyrön vastaus tasoittavallaan oli kolme juoksua. Lyönnit upposivat kaksi kertaa väliin ja yhden kerran lyöjä onnistui puhkaisemaan keskisauman. Vierasjoukkueen kova hyökkäys pysähtyi lopulta Joman lukkarin Hanna Toivasen nappaamaan kärpäseen kolmospesältä.

Toisessa vuorossa Joma kavensi. Asta Sallinen löi pussinpohjaan ja Senna Surakka syöksyi johtojuoksun kotipesään. Vähäkyrö sai palottoman ajolähdön ja siitä numero neljä roikotti pallon polttolinjan ja kopparin väliin ja lisäsi taas jaksojohtoa. Seuraavasta ajolähdöstä Iida Nupponen nappasi kahden palon arvoisen kopin, eikä Vähäkyrö sen jälkeen enää pystynyt juoksuja tekemään siinä vuorossa, eikä seuraavassakaan.

Lisäjuoksujen tekoon ei pystynyt enää myöskään kotijoukkue ja jaksolukemat jäivät vieraille 2-4.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Vähäkyrö sai kaksi juoksua aika helposti. Ensin Joman polttolinjassa pallo vähän karkaili ja niin karkaili myös pelaaja kolmoselta ja toi juoksun. Sitten kysytysheitto ohi kotipesän ja etenijä siirtyi ykköspesältä kolmoselle ja yllätysotolla sieltä sitten kotiin.

Hellesäässä herpaantui myös Vähänkyrön ulkokenttä ja huonojen heittojen turvin Joma tuli ensimmäisessä ja kolmannessa vuorossa rinnalle 2-2 ja peliin mukaan. Sitten kolmannen vuoron  ajolähdöstä Senna Surakka löi kolmospesän päälle ja Sanni Ahvanainen toi 3 – 2 johtojuoksun.

Neljännessä sisävuorossaan Vähäkyrö oli jo aivan ahdingossa. Iida Nupponen napsi etukentältä palot ensin kakkoselle ja sitten kotiin. Vähäkyrö sai kuitenkin vielä ajolähdön aikaiseksi ja siitä jakson käsikirjoituksen mukaisesti onnekkaasti tasoitusjuoksun. Lyöjän viimeinen lyönti oli heppoinen polttolinjaan, mutta kun se ei tarttunutkaan räpylään niin kolmas palo vaihtui sitten juoksuksi.

Kotijoukkueella oli viimeinen tasoittava sisävuoro ja sillä oli mahdollisuus ottaa jaksopiste ja taistella sitä kautta vielä otteluvoitosta. Toisin kuitenkin kävi. Jokeripaitojen vaihto auttoi palottomaan ajolähtötilanteeseen, mutta sitten homma meni pieleen ja jakson voittojuoksu jäi haaveeksi. Tasatulos tiesi Vähänkyrön kahden pisteen voittoa ja se kolmas piste jäi sitten sinne ei kenenkään maalle.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla Senna Surakka ja kakkospalkinnolla Sini Suihko.

Kauaa ei tätä peliä murehdita, sillä jo huomenna keskiviikkona osa pelureista esiintyy Kerubi Sstadionilla Ykköspesisottelussa ja torstaina B-tyttöjen pelibussi starttaa seinäjoelle.

Kuvia pelistä


Palaa takaisin