Lapua löi pelottavan kovaa ja takoi kymmenen juoksua kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa. Joensuun Mailan tytöt vastasivat kyllä haasteeseen, mutta eivät voineet neljällä lyödyllä juoksulla mitään vierasjoukkueelle ja Virkiä vei ensimmäisen jakson pisteen pukukoppiinsa. Pahiten Joman ulkokenttää moukaroi Hanna-Mari Jouppi, jonka lyöntitehot olivat 1+5. Joman juoksuista Ella Vasarainen löi kolme. Ellan toisen vuoron lyönnissä oli aineksia useampaankin juoksuun, mutta takamainokset pysäyttivät pallon. Neljännen juoksun kotijoukkueelle löi Asta Sallinen kolmannessa vuorossa. Juoksut toivat Essi Majoinen kahdesti ja Reetta Juntunen ja Hanna Toivanen kerran.

Tauon jälkeen peliotteet tasaantuivat ja nyt Joman ulkopeli piti vastustajan lyönnit nollilla. (Tai oikeastaan kotijoukkueen ulkopeli tuli tuttuihin uomiinsa jo ensimmäisen jakson kolmannessa vuorossa ja sen jälkeen Joma ei antanut vastustajalleen enää juoksun juoksua koko loppupelin aikana ennen kotiutuskisaa.)

Toisella jaksolla Joman lyöntisaldo lisääntyi kahdella Hanna Toivasen lyötyä pallon läpi takakentän kolmannessa vuorossa ja ratkaisu siirtyi supervuoroon. Juoksut toivat Sini Suihko ja Reetta Juntunen. Lapua tuli kyllä vielä kovaa neljännessä sisävuorossaan ja yritti tasoittaa jaksoa ja saada ratkaisun aikaan varsinaisella peliajalla. Kolmesti se sai etenijän kolmospesälle, mutta kotiutus oli liian vaikeaa Joman pitävästä ulkokentästä. Jakson päätti lukkari Hanna Toivasen ottama komea kärpänen kolmospesältä, eikä kotijoukkueen tarvinnut käyttää tasoittavaa sisävuoroaan.

Supervuorossa Lapua aloitti sisältä. Se saikin vaarallisen tilanteen aikaiseksi, kun kova kakkosrajalämäri painui rajasta ulos ja kakkospesältä lähtenyt etenijä yritti ehtiä kotiin saakka. Kotijoukkueen taittoketju Ella Vasarainen Sini Suihko oli kuitenkin rautaa ja tuomarin pilli soi palon merkiksi. Omalla sisävuorollaan Joma pelasi kärjestä heti palottoman ajolähtötilanteen ja kolmesti sen kovat kotiuttajat pääsivät yrittämään etenijää kotiin, mutta Lapuan ulkokenttä kesti vielä tässä painetilanteessa ja ratkaisu siirtyi kotiutuslyöntikilpailuun.

Lapuan kotiutuspareista kolme ensimmäistä onnistuivat tekemään juoksut. Kaksi seuraavaa Joma pystyi torjumaan, mutta aika vahvan etumatkan turvin vierasjoukkue siirtyi ulkokentälle suojelemaan johtoasemaansa. Joman ensimmäinen pari ei onnistunut ja toisena parina asteli lyömään Hanna Toivanen ja juoksuviivalle Senna Surakka. Hanna löi vastustamattomasti kakkosluukusta pallon kauas ja Senna sai rauhassa tuoda avausjuoksun. Hanna sen sijaan sai painella kaasupohjassa, mutta ehti hyvin kolmospesälle tuulettamaan kunnariaan ja kotiutuskisa sai aivan uuden ilmeen, sillä Joma oli enää juoksun päässä ja jäljellä vielä kolme paria. Kolmannen parin välilyönnin Lapuan koppari haki räpyläänsä, mutta seuraavien parien lyönnit olivat sitten liikaa. Ensin Ella Vasaraisen lyönti toi Lotta Nuutisen kotiin ja sitten Reetta Juntunen kohdisteli ensin kaksi ensimmäistä lyöntiään ja pyssytti sitten kakkossaumasta lyönnin jolle Lapuan ulkokenttä ei mahtanut mitään ja Essi Majoinen toi kotijoukkueelle ottelun voittojuoksun.

Seuraava B-tyttöjen peli on tiistaina 10.7 Viinijärvellä, sillä kotikentällä on miesten superin peli. Vastustajaksi Tyttöjen Superpesispeliin tulee Vähäkyrön Viesti. Ottelu alkaa klo 18:00.

Kuvia pelistä


Palaa takaisin