Joensuun Mailan B-työt taistelivat ensimmäisen jakson tiukasti sarjapisteistä Siilinjärven Pesiksen vieraana. Lopulta kumpikaan joukkue ei päässyt niskanpäälle ja jakso tasattiin 3-3 lukemin.

Toisen jakson Siipen Hanna Huttunen ratkaisi heti ensimmäisessä vuoroparissa tyhjentämällä pajatson ajolähtötilanteessa. Lyönti vei kotijoukkue Siilinjärven 5-1 johtoon, eikä Joman tytöt sitä enää kiinni saaneet. Jakso päättyi Siipelle 7-2.

Ensimmäisellä jaksolla Siipe aloitti sisältä ja teki juoksun jokaisessa kolmessa sisävuorossaan. Joma kavensi toisen tasoittavalla Ella Vasaraisen lyönnillä ja kolmannessa vuorossa Hanna Toivanen ja Asta Sallinen löivät joukkueensa tasalukemiin. Joman juoksuista kaksi toi etenijäjokeri Essi Majoinen ja yhden numerolla kolme pelannut Reetta Juntunen. Neljännessä vuorossa kummankin joukkueen ulkopeli oli vahvaa, eikä lisäjuoksuja enää nähty.

Toisessa jaksossa oli Joman vuoro aloittaa sisältä. Se käyttikin kaikki kasitoista lyöjäänsä ja sai johtojuoksun Iida Nupposen kiitäessä kotiin harhaheiton turvin. Siipe sai myös sisävuorossaan tasoittavan juoksun harhaheitolla ja sitten Hanna Huttusen läpilyönti ajolähtötilanteessa vei Siilinjärven pitkälle karkumatkalle. Roosa Lappalainen lisäsi vielä karkumatkaa 6-1 lukemiin.

Sen verran kotijoukkueen vahva aloitus sotki Joman peliä, että se ei toisessa sisävuorossaan päässyt pelin kiinni, vaan kompuroi kaikki palonsa ykköspesälle. Ulkovuoroon tultuaan Joma sai pelinsä taas takaisin ja loppujakso pelattiinkin tasaisissa merkeissä. Joma teki yhden lisäjuoksun Anni Suihko / Hanna Toivanen ja Siipe kaunisteli Huttusen lyönnillä jaksolukemiksi 7-2.

Jomalta palkittiin kolmoskoppari Asta Sallinen ja jokeri Essi Majoinen. Siipen palkinnot saivat lyöjäjokeri Hanna Huttunen ja kakkospolttaja Roosa Lappalainen.

Joman B-tyttöjen pelit jatkuvat torstaina 28.6 kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan.


Palaa takaisin