Olihan melkoisenmoinen ensimmäinen jakso. 47 lyöjää oli käynyt mailanvarressa ennen kuin syntyi ottelun ensimmäinen juoksu. Tavatontahan se ei ole tiukassa 0-0 pelissä, mutta nyt Joensuun Mailalla oli ollut kuusi kotiutustilannetta, jotka syystä tai toisesta eivät onnistuneet ja juoksut jäivät saamatta. Vastustaja Haapajärven Pesäkiiloilla ei ollut alkupelissä yhtään kolmostilannetta, mutta nyt se sai etenijänsä Tuukka Sunin sinne kolmannen vuoron tasoittavallaan ja sieltä sitten Miska Vilppolan lyönnillä kotiin avausjuoksun kera. Haapajärvi onnistui vielä tekemään toisenkin juoksun ja ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Joma oli yllättäen kahden juoksun tappioasemassa ja jaksoa pelaamatta enää yksi vuoropari. Tämä tilanne kai herätti sitten lopullisesti kotijoukkueen, sillä neljännessä sisävuorossaan Joma sai pelistä kiinni.

Erkka Gröhn aloitti Joman ryhtiliikkeen kotiuttamalla Okko Rädyn. Jatkotilanteista Kasperi Hämäläinen löi kotiin Samuel Tirkkosen ja Erkan ja sitten alkoi sellainen lyöntimylly, joka pysähtyi vasta lukemiin 10-2. Tasoittavallaan Haapajärvi sai vielä yhden juoksun, mutta Joman ottamat takapalot lopettivat jakson.

Toisella jaksolla Joma ei enää jättänyt mitään sattumanvaraan, vaan ratkaisi jaksopisteen ja otteluvoiton jo ensimmäisessä vuorossa. Kasperi Hämäläinen ja Seeti Surakka takoivat kaksi juoksua mieheen ja jakso oli sitä myöten pitkälti pelattu. Haapajärvi sai tehtyä kaksi kavennusjuoksua kolmannessa vuorossa, johon Hämäläinen vastasi yhdellä lyömällä Samuel Tirkkosen kotiin. Neljännen vuoron Joma piti Haapajärven nollilla eikä sen tarvinnut pelata tasoittavaa sisävuoroaan.

Jomalta palkittiin kuusi juoksua lyönyt kolmospolttaja Kasperi Hämäläinen ja kolme lyönyt lukkari Seeti Surakka. Haapajärven palkinnot saivat kakkosvahti Miska Vilppola ja jokeripelaaja Tuukka Suni.

Joman B-poikien seuraava peli on torstaina 12.7 Vetelin Urheilijoita vastaan. Ottelu alkaa Kerubi Stadionilla klo 18:00.


Palaa takaisin