Joensuun Mailan B-junioreilla oli kaksijakoinen torstai-ilta. B-pojat ottivat riemastuttavan kotivoiton sarjakärki Vetelin Urheilijoista, mutta B-tytöille puolestaan Pohjanmaan vieraspelimatka oli liikaa ja Seinäjoen Mailajussit voittivat puhtaasti 2-0.

Joman B-pojat olivat pelissä mukana heti ensimmäisessä vuorossa Oskari Huittisen lyömällä ja Samuel Tirkkosen tuomalla juoksulla. Vetelin tasoitusvuoro oli vahva ja se takoi taululle viisi juoksua. Joma ei kuitenkaan taipunut ottelusuosikin hurjassa painostuksessa vaan Erkka Gröhnin lyönnillä kotijoukkue tuli juoksun päähän ja Oskari Huittisen lyönnillä sitten tasoihin. Juoksut toivat Okko Räty, Samuel Tirkkonen ja Erkka itse kunnarilla ja tuplajuoksulla.

Veteli ei ensimmäisen vuoron jälkeen saanut enää loppujaksossa yhtään juoksua, mutta Joma otti jakson voittojuoksun 6-5 Kasperi Hämäläisen lyömällä ja Samuel Tirkkosen tuomalla juoksulla. Huittinen / Gröhn ja Hämäläinen / Tirkkonen lisäsivät Joman jakson voittolukemiksi 8-5.

Toisen jakson ensimmäisen aloittavalla Veteli pääsi juoksun johtoon. Tämän etumatkan Joma kuroi tasoittavallaan nopeasti kiinni. Nyt Joman lyöntiosastoon liittyi lukkari Seeti Surakka kotiuttamalla hurjassa juoksuvauhdissa olleen Samuel Tirkkosen. Illan tutut kasvot mailanvarressa, Erkka Gröhn ja Oskari Huittinen, veivät Joman 3-1 johtoon.

Veteli ajoi vimmatusti takaa ja tulikin toisessa vuorossa juoksulla ohi, mutta Joman Hämäläinen / Gröhn tasoittivat taas tilanteeksi 4-4.

Jännitystä ei puuttunut Kerubi Stadionin torstai-illassa. Kolmas vuoro vei Vetelin taas juoksulla johtoon, mutta kuinkas muutenkaan, Joma tuli tasoittavalla vuorolla vahvasti ja nappasi Seeti Surakan lyönnillä karkumatkan kiinni. Juoksun toi Okko Räty. Kotikatsomon riemuksi illan täydensi Kasperi Hämäläisen samassa vuorossa lyömä jakson ja ottelun voittojuoksu 6-5. Kotiin tuli illan kuudennen juoksunsa kanssa Samuel Tirkkonen. Vetelin lyöntipeli ei enää neljännessä vuorossa yltänyt juoksujen tekoon. Yhden pelaajan Veteli sai kolmospesälle, mutta kompastui sitten vastustajan lukkarin ja vahvan ulkokentän myötä kolmeen takapaloon ykköselle ja Joma sai tuulettaa kolmen pisteen voittoa.

Jomalta palkittiin Erkka Gröhn ja lukkari Seeti Surakka. Veteliltä ykkösvahti Severi Tikkakoski ja kakkosvahti Perttu Olli.

B-tytöt

Joensuun mailan B-tyttöjen pelimatka Pohjanmaalle toi tappion Seinäjoen Mailajusseille.

Ensimmäinen jakson kaksi ensimmäistä vuoroparia olivat molemmilta joukkueilta nihkeää pelaamista. Lyöntipeli ei lähtenyt käyntiin oikein kummaltakaan, joten pesävälien vaihto oli vaikeaa. Parhaiten katsomoa ja pelaajia herätteli pari pesäkilpatuomiota, joista tuomarin käsi olisi voinut, tai pitänyt näyttää toiseen suuntaan.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkue Mailajussien sisäpeli hieman piristyi ja se teki useamman ajolähtötilanteen ja niistä kaksi juoksua. Joma ei vielä kolmannessa vuorossa pystynyt vastaamaan, mutta neljännessä vuorossa Reetta Juntunen kotiutti  ja vierasjoukkue tuli juoksun päähän. Tarvittavaa jakson tasoitusjuoksua ei Joma pystynyt tekemään, vaan yrityksissä pallo nousi ilmojen kautta vastustajan räpylään.

Niukka jaksotappio enteili tiukkaa toista jaksoa. Kotijoukkue Seinäjoki saikin lisävirtaa voittamastaan ensimmäisestä jaksosta ja runttasi heti ensimmäisen vuoron aloittavallaan kolme juoksua. Tasoittavalla vuorolla harhaheitto ja Reetta Juntunen toivat vielä hieman toiveita jakopistetaistelusta, mutta mitä pidemmälle jakso eteni, niin sen selvemmin vierasjoukkue Joman pelipolttoaine alkoi hiipua hiostavassa ukkoskelissä. Kuusi peliä seitsemän päivän sisällä oli liikaa. Mailajussit sai jakson lopulta aika helposti. Joma pystyi tekemään vielä yhden juoksun kolmannessa vuorossa Siina Surakan ja Essi Majoisen toimesta, mutta varsinaiseen taisteluun joukkue ei syttynyt missään vaiheessa. Seinäjoki teki helposti jakso voittolukemiksi 7-2.

Jomalta palkittiin kakkospolttaja Reetta Juntunen ja Lukkari Hanna Toivanen. Seinäjoen parhaat olivat kolmoskoppari Noora Rantala ja lukkari Maija Siltala.

Kuvia pelistä SMJ – Joma 12.7.2018 B-tytöt

 


Palaa takaisin