Joman B-poikien ote jaksopisteistä lipesi Kuulapesiksen hyviin yksittäisiin lyönteihin. Ensimmäisellä jaksolla Joma kiristi etumatkaa ottaneen Ylivieskan kiinni tasatilanteeksi 4-4 toisessa vuoroparissa, mutta sitten kolmannessa vuorossa Aatu Saastamoisen sivallus ajolähdössä tyhjensi kentän ja Ylivieska meni menojaan. Jakso päättyi 5-8.

Toisen jakson Joma oli vahvasti pisteessä kiinni. Miro Kinnunen / Kasperi Hämäläinen veivät joukkueensa 1-0 johtoon toisessa vuorossa. Ylivieska tasoitti kolmannessa vuorossa, mutta sitten Joma pelasi väkevän neljännen sisävuoron Kasperi Hämäläisen ja Miro Kinnusen lyönneillä ja näytti venyttävän pelin ratkaisun supervuoropariin. Näillä lyönneillä kotiin ehtivät Erkka Gröhn ja Immo Törrönen.

Ylivieska ei kuitenkaan vielä luovuttanut, vaan teki tasoittavallaan heti kärjestä ajolähdön. Ensimmäinen kotiutusyritys pysähtyi Joman vahvaan polttolinjaan, mutta sitten Ylivieskan vyörytys jatkui ja lopulta se toi jaksovoittoon tarvittavan neljännenkin juoksun.

Jomalta palkitiin ykköspalkinnolla kakkosvahti Miro Kinnunen ja kakkospalkinnolla lukkari Seeti Surakka. Ylivieskan palkinnot pokkasivat lukkari Aatu Saastamoinen ja ykkösvahti Aapo Savukoski.

Joman pelinjohtaja Niko Sirviö oli tietysti pettynyt tappioon, mutta näki myös positiivisia asioita illan pelistä; Lähtökohtiin nähden pelattiin aika hyvin. Eilen illalla meillä oli kasassa vain seitsemän pelaajaa. Sairastumisien ja muiden yhteensattumien vuoksi jouduttiin sekoittamaan pelaajapakkaa ja hakemaan lisää apuja C-junnuista. Nuorille pelaajille nämä B:n ja miesten suomensarjapelit ovat kehittäviä. Pelejä tulee paljon ja niistä pelaajat oppivat. Aikataulut ovat välillä vain liian tiukkoja. Pelien väliin jää joskus liian vähän palautumisaikaa ja pitkät pelimatkat yksittäisinä vieraspeleinä tuovat omat haasteensa. Tämä meidän lohko on aika tasainen ja kaikki pelit ovat tiukkoja.

Kuvia pelistä>>>>


Palaa takaisin