Joensuun Mailan B-pojat eivät pystyneet venyttämään neljän kotivoiton putkeaan, vaan Oulun Lippo vei tiistai-iltana Mehtimäen helteessä sarjapisteet 0-2. Varjossa lämpötila hipoi +30C astetta ja aurinkoisella kotipesänkaarella lämpömittarissa meni +105 Fahrenheittiä rikki.

Lyöntikeli oli melkoinen ja ulkokentät saivat olla koko ottelun ajan varpaisillaan. Paremmin peliolosuhteet hyödynsi Oulu, joka vei molemmat jaksot lopulta läpilyöntiensä turvin.

Ensimmäisen jakson ensimmäinen vuoro meni tunnustelevissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut kotiutustilannetta aikaiseksi. Toisen vuoron aloittavalla Joman Eelis Kemppilä löi Miro Kinnusen kotiin ja joukkueensa 1-0 johtoon. Tasoittavalla sisävuorolla Oulun lyönnit olivat tarkkoja. Neljä kertaa väliin ja yksi lyhyehkö kotiutuslyönti ja neljän juoksun johto.

Kolmannessa vuorossa Joman Kasperi Hämäläisen, Immo Törrösen ja Oskari Huittisen taitavat lyönnit toivat kotijoukkue Joman juoksun päähän 4-5. Jakso ratkesi sitten Oulun tasoittavalla. Oulun Jussi Partasen lyönti yllätti Joman ulkokentän ajolähtötilanteessa neljän juoksun arvoiesti ja vierasjoukkue oli jälleen kaukana karkumatkalla.

Neljännessä vuorossa Seeti Surakka, Hämäläinen ja Justus Niemelä kuroivat vielä onnistuneilla ajolähdönpurkulyönneillään Oulun etumatkaa kiinni, mutta pienet sisäpelin herpaantumiset lopettivat takaa-ajon ja jakso päättyi 7-10 lukemin Oululle.

Takaa-ajoa oli toinenkin jakso. Oulu paineli neljän juoksun johtoon jo heti ensimmäisessä vuorossa. Joma tuli takkana ja pysty kahdessa ensimmäisessä vuorossa tekemään neljä juoksua. Sillä ei Oulua tänään horjutettu, sillä vierasjoukkue löi toisessa vuorossa neljä juoksua lisää ja kaunisteli juoksutilastoaan vielä neljännessä vuorossa, kun ottelun jo ratkettua helpommatkin lyöntisuoritukset löysivät vapaata tilaa ulkokentästä. Kaksi tuntia ja kaksikymmentäkuusi minuuttia kestänyt ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon.

Ottelussa palkittiin Joman lukkari Seeti Surakka ja kolmospolttaja Kasperi Hämäläinen. Oulun palkinnot saivat jokerilyöjä Jussi Partanen ja kolmospolttaja Kasperi Salmela.

Joman B-poikien seuraava kotiottelu on perjantaina 20.7 klo 18:00 Kerubi Stadionilla ja vastassa Alajärven Ankkurit.

Kuvia pelistä

 


Palaa takaisin