Joensuun Mailan B-junioreilla oli maanantaina vieraspelipäivä. Tytöt matkustivat Vähäänkyröön ja pojilla oli hieman lyhempi ottelumatka Kiteelle. Kumpikaan joukkue ei pystynyt tuomaan tuliaisiksi sarjapisteitä.

Tyttöjen pelissä Jomalta palkittiin kolmoskoppari Asta Sallinen ja kakkospolttaja Anni Suihko. Kiteen pelissä Joman parhaat olivat kakkosvahti Samuel Tirkkonen ja sieppari Okko Räty.

B-tytöt Vähäkyrö – Joma 2-0 (7-0, 10-6)

Joensuun Mailan Ykköspesistä pelaavat tytöt olivat lepovuorossa ja joukkue koostui Suomensarjaa pelaavista nuorista. Vähäkyrön Viestin joukkue pelaa suurin piirtein samalla kokoonpanolla Ykkössarjaa Vaasan Mailattarien nimellä. Sarjatasokokemus näkyi etenkin ensimmäisellä jaksolla.

Vähäkyrö ratkaisi ensimmäisen jakson jo kahdessa ensimmäisessä vuorossa takomalla taululle seitsemän juoksua. Joman pelaajilla oli sisäpelissään vaikeuksia edetä kahta ensimmäistä pesäväliä, mutta kolmannessa vuorossa Jomakin sai pelijuonesta kiinni. Se piti ulkopelillään Vähäkyrön ilman juoksuja ja rakenteli itse pari kotiutustilannetta, joista ei vielä kuitenkaan onnistunut tekemään juoksuja.

Toisen jakson alku oli tasaisempi. Kahden vuoroparin jälkeen Vähäkyrö johti 3-1. Joman juoksusta vastasi Anni Suihko kotiuttamalla Aino Monosen.

Kolmannessa vuorossa Vähäkyrö repi neljällä juoksulla lisää etumatkaa ja siihen Joma pystyi vastaamaan kahdella juoksulla. Joma teki vuorossa neljä ajolähtötilannetta, joista kaksi se pystyi purkamaan juoksuiksi asti. Ensin Miisa Räsänen löi Kiia Laakkosen kotiin ja heti perään Aino Mononen kotiutti Sanni Ahvanaisen.

Neljännessä vuorossa kumpikin joukkue teki vielä kolme juoksua. Vähäkyrön juoksuista löi kasi Juulia Karlson, joka löi koko ottelussa peräti 7 juoksua. Joman juoksuista vastasivat Asta Sallinen / Sini Suihko, harhaheitto / Ona Aro ja Kiia Laakkonen / Asta Sallinen.

Joman B-tytöillä on jäljellä kaksi ottelua. Joma – Seinäjoki 10.8 ja Kempele – Joma 13.8.

B-pojat Kipa – Joma 2-0 (4-0, 6-1)

Kitee pystyi tekemään juoksuja jokaisessa vuoroparissa, Joman vaihtolyönnit takkusivat ja paloja tuli runsaasti jo välipesillä, eikä kotiutuspaikkoja siunaantunut kovin useasti.

Ensimmäisen jakson kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa Joma pääsi yrittämään kotiutusta neljä kertaa, mutta ei onnistunut lyönneissään. Kipa yritti kolmesti ja sai kaksi juoksua. Loppujaksossa Joman vaihtolyöntipeli ei toiminut ja etenkin kakkosväli oli liian pitkä. Kipa teki vielä kaksi juoksua lisää.

Joma aloitti toisen jakson sisävuoron rakentamalla ajolähdön, joka ei tuonut kuitenkaan avausjuoksua, vaan sitä saatiin odotella aina viimeiseen vuoropariin saakka. Siinä Miro Kinnunen pystyi lyömään Samuel Tirkkosen kotiin.

Toinen jakso noudatteli ensimmäisen jakson kaavaa. Nyt Joma kuitenkin pystyi paremmin ohittamaan sisäpelissään kakkospesän, mutta puolet jakson paloista tulivat kolmostaipaleelle ja näin ollen kotiutustilanteet jäivät vähiin.

Kitee teki kahdessa ensimmäisessä vuorossa kummassakin juoksun ja kaavan mukaan ne tulivat kahden palon rasittamina. Kolmannessa vuorossa Kipa teki neljä juoksua ja ratkaisi sillä lopullisesti ottelun. Kiteen lyöntisarakkeeseen merkittiin ottelussa tuhottomasti ykköspaloja (12), mutta kun kentällä etenemässä olleet kaverit vietiin hyvin välipesillä eteenpäin, niin kolmostilanteita ja kotiutusyrityksiä riitti ottelun voittamiseen.

Joman B-pojilla on jäljellä kaksi ottelua. Joma – Sotkamo 10.8 ja Ylivieska – Joma 13.8.


Palaa takaisin