Joensuun Mailan kakkospelinjohtajana kaudella 2019 toimii Antti Väistö. 

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Antti Väistö, 28, on pelaajaurallaan edustanut Hämeenlinnan Paukkua, Hyvinkään Tahkoa, Jokioisten Koetusta ja Joensuun Mailaa. Superpesisotteluita miehellä on vyöllään 12 kappaletta. Mies laittoi räpylän naulaan kauden 2016 päätteeksi. 

Väistö on toiminut Joensuun Mailan edustusjoukkueessa valmennustehtävissä kaudesta 2017 lähtien. Mies on tehnyt tähän saakka ansiokasta työtä valmennuksen apuna katsomovalmentajan roolissa. Nyt edessä ovat uudet haasteet kakkospelinjohtajan tontilla. 

Isot varpaat on täytettävänä. Tässä on varmasti paljon opittavaa, mutta haasteita pitää olla ja olen valmis ottamaan ne vastaan hyvällä itseluottamuksella. Olen monen tahon kanssa asiasta jutellut ja saanut positiivista kaikua asialle, kommentoi Väistö.

–Päätöstäni totta kai helpotti se, että ympärilläni on tuttu joukkue ja taustaryhmä. Iso palanen talvella on se, että olen päävastuussa viikkoharjoittelun osalta, mutta siihenkin oli helppo lähteä tuttu ryhmä pelaajia ympärillä. 

Joensuun Mailan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki pitää valintaa luontevana.

–Jatkumo on hyvin Joensuun Mailan linjan mukaista. Antti oli viime kaudella mukana katsomovalmentajana ja oli koko ajan ykkösvaihtoehto kakkospelinjohtajan paikalle. Antti huolehtii talvikaudella viikkoharjoittelun toteutuksesta ja raportoi minua, kun en jokaista treeniä Joensuussa paikalla ole seuraamassa. Antti on huippu tyyppi kakkospelinjohtajan pestiin, kommentoi Lehtimäki. 

Joensuun Mailan valmennustiimi täydentyi Jussi-Pekka Tanskasella, joka saapui marraskuussa valmentajaksi Joensuun Mailan organisaatioon. Tanskasen vastuualueeseen kuuluu lajivalmennus. Ansiokasta työtä fysiikkavalmennuksen parissa tehneet Noora Kolunsarka ja Henri Lomu jatkavat kaudella 2019 samoissa tehtävissä.

–Muun tiimin osalta jatkamme samalla valitsemallamme linjalla. Viime kesä nousujohteisuudellaan osoitti, että fysiikkapuoli onnistui erinomaisesti. Sillä oli suuri merkitys mestaruuden taustalla. Olimme silloin huippujuoksussa, kun meidän piti olla ja joukkue pysyi terveenä.

–Tälle pohjalle on hyvä rakentaa uutta kautta, kun on ammattilaiset oikeilla paikoillaan huolehtimassa, että miehet ovat kunnossa ja saavat tarvittaessa yksilöllistä tukea. Henri Lomun ammattitaito on tärkeä palanen tämän kokonaisuuden rytmittämisessä ja kokonaiskuorman säätelyssä, päätti Lehtimäki.


Palaa takaisin