Joensuun Mailan vierasottelujen sarja jatkuu sunnuntaina Alajärvellä, jossa se kohtaa Alajärven Ankkurit.
Kotijoukkue Alajärven Ankkurit on tällä hetkellä suoran putoajan paikalla ja tarvitsee pisteitä välttääkseen sarjavaihdoksen. Kun runkosarjaa on jäljellä 6-7 kierrosta, on Alajärvi Kempelettä kolmen pisteen takaa-ajomatkalla, joten asemien parantaminen on Ankkureilla vielä täysin omissa räpylöissään.

Alajärvi on kärvistellyt pitkin kautta lukkariongelmansa kanssa. Helpotusta ongelmaan on saatu, kun muutamassa ottelussa lautasen ääressä on pelannut ottelukohtaisella sopimuksella entinen sarjajyrä Riku Rantanen. Kovin paljon parannusta pisteitten valossa ei Rantanen ole vielä Ankkureille tuonut, vaikka pitkän tappioputken katkaisikin välillä ”yllätysvoitto” Oulun Liposta.

Alajärvi on ulkopelissään joutunut taipumaan keskimäärin kymmenen juoksun otteluvauhtia. ja on eniten juoksuja antanut joukkue. Sisäpelissä Ankkurit on pystynyt keskimäärin 5,7 juoksuun/ottelu. Kotiutusvastuu on pääosin on Sami Mikkolanahon (3+40) ja Tuomas Tallbackan (0+23) varassa. Kärkimies Petrus Puputti on – yllättävää kyllä – nollatilanteen purkajana sarjassa toiseksi parhaana (104). Tuotuja juoksuja Puputti on listannut 29.

Joensuussa pelattu AA-ottelu oli numeroitten valossa tasainen ja samanlaista ottelua on odotettavissa myös Kitrolla. Joensuu on keskittynyt tiiviiseen harjoitteluun Sotkamo-tappion jälkeen. Alajärvellä tavoitteena on terävöittää sisäpeliä ja parantaa räpylähommia ulkopelissä.

Ottelun radioi RadioCity klo 17.00 alkaen.


Palaa takaisin