Joensuun Maila ja Aleksi Rautiainen ovat solmineet 1+1 vuotisen jatkosopimuksen. 30-vuotias Tohmajärven Pompun kasvatti on pelannut Joensuun Mailan paidassa kaudesta 2011 lähtien. Mies on ollut voittamassa kaikkia Joensuun Mailan seurahistorian neljää pronssimitalia.

–Halusin jatkaa pelaamista JoMassa uuden roolini ansiosta. Alkuun pelkkä sisäpeli tuntui hieman oudolta, mutta lopulta se kääntyikin niin päin, että juuri se roolin muutos sai tekemään jatkopäätöksen, avaa Rautiainen sopimuksen taustoja.

Superpesis-urallaan Rautiainen on edustanut JoMan lisäksi Kiteen Palloa, jossa voitti Suomen mestaruuden vuonna 2005. Itä-Länsi- arvo-ottelussa mies on pelannut kaksi kertaa, vuosina 2009 ja 2012.

–Mielenkiintoista on nähdä miten omat vahvuudet kehittyy, kun talven aikana keskittyy vähän pienemmälle alueelle, kommentoi Rautiainen.

Monipuolisia lyöntejä sisäpelissä esittävä näkee joensuulaisessa pesäpalloilussa kaikki mahdollisuudet kirkkaammille mitaleille.

–Täällä on hyvä porukka, jossa treenata ja jolla on kaikki mahdollisuudet mihin tahansa. Sisäpelin ja yksilöiden kehittämisen kautta lähdetään kohti uutta kautta, päättää Rautiainen.

Joukkue on kaudelle 2017 on näin ollen kasassa. Pelinjohtaja Petri Pennanen on tyytyväinen siihen, että joukkueen runko säilyi lähes samana verrattuna viime kauteen.

–Aleksin mukaan saaminen oli tärkeä kulmapala tässä palapelissä. ”Allu” on yksi suurimpia, ellei suurin nimi joensuulaisessa pesäpallohistoriassa, ja hänen päätökselleen ja suhtautumiselleen uuteen rooliin haluttiin antaa aikaa. Joukkue kaudelle 2017 on nyt valmis; edessä on joensuulaisittain katsottuna kihelmöivä pesiskausi, tuloksenteon vuosi, kommentoi pelinjohtaja Pennanen.

–Urheilussa voi olla monta päämäärää, kilpaurheilussa mielestäni vain yksi. Tämän joukkueen osalta olemme optimaalisessa vaiheessa: pelaajiston ydin on parhaassa iässä urheilua ajatellen, yhteisiä kokemuksia on riittävästi ja tiedämme mitä menestys vaatii, päättää Pennanen.

Katso aamupäivällä julkaisu sopimustiedote Joensuun Mailan Youtubesta:


Palaa takaisin