Alkukauden ailahtelevista otteista ei ollut tietoakaan, kun Joensuun Maila murskasi Alajärven Ankkurit Kitrolla lukemin 0-2 (1-6, 1-8).

Ottelun avausjakso tarjosi 1152-päiselle kotiyleisölle varsin yksipuolisen näytöksen. Joensuun Maila avasi juoksuhanat avausjakson toisella sisävuorolla, kun Juha Niemi tinttasi pallon kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa Henri Litmanen upotti pallon kakkoskopparin eteen ja kotiin juoksi Juha Puhtimäki.

Jakson loppupuolella Niemi jatkoi vahvaa lyöntivirettään ensin kolmannessa vuoroparissa tyylitellen varmasti pallon kakkosjatkeelle ja neljännessä vuoroparissa iskien pallon päättäväisesti kolmospuolelle väliin. Ankkurit kavensi Rami Mäkisen lyönnillä jakson loppulukemiksi 1-6 neljännen tasoittavalla vuorolla.

–Henkinen valmius taistella urheilutapahtuman voitosta oli tänään loistavalla tasolla. Käsiteltiin edellinen kamppailu erittäin hyvin alta pois ja silloin, kun on tankki täynnä bensaa, niin tulee myös paljon onnistumisia, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen ottelun jälkeen.

Juoksujuhlat jatkuivat toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso sai joensuulaisittain loistavan startin, kun Juha Puhtimäki löi pallon takaa keskeltä läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Ensimmäisessä sisävuorossa onnistuivat myös Aleksi Rautiainen vastustamattomalla kolmosrajanäpyllä ja Hannes Pekkinen hidastatetulla lyönnillä polttolinjaan. Toisen vuoroparin tasoittavalla Henri Litmanen löi pallon kolmoskulmasta maisemaan ja kotiin kiiruhtivat Lauri Kivinen ja Juha Niemi. Alajärven toisen jakson ainokaisesta vastasi Antti Pukkinen, joka kiersi viimeisessä sisävuorossa kunnarin tyhjään kenttään, kun painava kumura karkasi Lauri Kivisen alta.

–Ulkopeli oli tänään tasokasta. Pekkisen Hannes teki paljon paloja etukentällä, Kettunen oli vahva linjassa ja paluun kokoonpanoon tehnyt Jonne Kemppainen rauhoitti takakenttää. Stabiili ja hyvä esitys kaikin puolin.

Joensuun Mailan parhaana palkittiin sataprosenttisesti (10/10) vaihtanut Lauri Kivinen.

–Sisäpeli ei jättänyt kysymyksiä. Esiin on totta kai nostettava sataprosenttisesti vaihtanut Kivinen ja rennolla olemuksellaan säväyttänyt Niemi. Kun iskee palloa väliin 185 kilometrin tuntinopeudella, niin kyllähän se vetää vastustajalta hengen pois pelistä. Tärkeintä tässä illassa oli kuitenkin joukkueen peli-ilme, johon täytyy olla tyytyväinen. päätti Pennanen.

Kotiavaus Kerubi Stadionilla sunnuntaina 27.5.

Sarja jatkuu kotiavauksen merkeissä sunnuntaina 27.5., kun Joensuun Maila pääsee korkkaamaan uuden Kerubi Stadionin. Kello 17.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Seinäjoen Jymyjussit. Kotiavaukseen saat edullisemmat ennakkoliput Joensuun Mailan verkkokaupasta. 

Teksti & kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin