JoMa ja Alajärvi ovat kausilla 2012-2015 kohdanneet Mehtimäellä kaikkiaan neljä kertaa. Kaikki runsasjuoksuiset ottelut ovat päättyneet JoMan hyväksi 2-0. Pisteet puhtaasti 12-0 kotijoukkueelle 68-5 -juoksuerolla. Viime kaudella Ankkurit yllätti positiivisesti sijoittumalla runkosarjassa kuudenneksi ja selvittäen tiensä jatkopeleihin. Parannusta tuli roimasti, kun edeltävät sijoitukset olivat olleet peräpäässä 10-12 paikkeilla. Tälle kaudelle Ankkureille on ennakoissa povattu runkosarjassa 9. sijaa.

Alajärvi pääsi kauteen varsin pienin muutoksin. Kärkimies Jere Saukko vaihtoi Vimpelin peliasuun ja tilalle hankittiin Rami Mäkinen ykköspesiksen Ulvilasta. Jokeriosastolle kotiutusosastoa vahvistamaan saatiin paluumuuttaja Tuomas Tallbacka Koskenkorvalta.

Joensuu lähtee torstain Alajärvi-otteluun kirvelevä Kankaanpää-tappio alla.

Tappiosta huolimatta pelasimme suhteellisen hyvän ottelun; vastustaja oli omassa sisäpelissään vahva ja siihen nähden peli-ilmeemme ja suorituksemme ulkopelissä olivat hyvällä tasolla. Parannettavaa osastoon kuuluu sisäpelin juoksutus ja edelleen sellainen meille tehokkaimman sisäpelitavan työstäminen, kertoo pelinjohtaja Petri Pennanen.

Alajärvi katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla vierasottelussa Jyväskylän Kirin 0-1-lukemin. Jokeri Sami Mikkolanahon saldo oli 0+3 lyötyä. Myös toinen jokeri Tuomas Tallbacka pääsi lyödyn juoksun makuun. Molempien joukkueitten jokerit lienevät torstain kuivassa kelissä hyvässä iskussa.

Alajärven kärki Petrus Puputti-Rami Mäkinen-Kari Kellokoski on edennyt pesäväleillä tasapäisesti Joensuun kärjen kanssa. 0-tilanteen Ankkurit on purkanut jopa paremmin, mutta kotiutukset eivät ole onnistuneet aivan tavoitellulla tavalla. Ankkureitten nelosena lyö Aki Orava, joka on Sami Mikkolanahon ja Sasu Iivarisen ohella joukkueensa kotiuttajia. Ulkopelin osalta Alajärvi lukeutuu tasoltaan keskikastiin. Juoksuja vastustajille on tosin ropissut viime kautta enemmän, keskimäärin 7,8 juoksua/ottelu.

Ankkurit saapuvat Mehtimäelle ilman vakiolukkariaan. Janne Kivipellon Kiri-ottelussa saamansa akillesjännevamma pitää miehen poissa pelihommista koko loppukauden. Tuuraajana pelasi Kiri-ottelun toisella jaksolla Henri Heikkinen, jolta löytyy vain muutama yksittäinen ottelu lukkarin tontilta, nekin alemmilta sarjatasoilta.

Ykköslukkarin poissaolo olisi jokaiselle joukkueelle haastava tilanne. Alajärvi on kokonaisuudessaan tasaisen hyvä ja pitkään yhdessä harjoitellut ja pelannut joukkue, joka jo viime vuonna osoitti olevansa valmis taistelemaan myös sarjataulukon ylemmän osan sijoituksista, toteaa Pennanen.

Väiski Väisänen pelasi Kankaanpäässä 300. runkosarjaottelunsa.  IsoJii Niemelläkin tulee täyteen yksi merkkipaalu: Mehtimäen ottelu on Niemelle 250:s runkosarjan ottelu. Myös Aleksi Rautiainen kohenteli teholukujaan; Kankaanpäässä rikkoutui 250 lyödyn juoksun raja. Uudet lukemat ovat nyt 10+242.

tehotil_Joma-aa vopy

Ottelussa soi pesismiesten musiikkia

Kaudella 1999 Joensuun Mailassa pelasi ykköspesistä sotkamolaissyntyinen Petri Kilpeläinen. Kiiwi on säveltänyt kisakappaleen ”Sheriffi” lätkän mm-kisoja varten. Kappale levytettiin keväällä ja kappaleen esittää toinen jomalainen ex-pesäpalloilija Petri Kemppainen.  Kappaleesta on julkaistu myös musiikkivideo, joka on nähtävissä YouTube’ssa (https://youtu.be/V7pOkH0Ouzs)  ja kuultavissa Spotifyssä nimellä Keittäjät Seriffi.

Joensuu – Alajärvi torstaina 26.5. klo 18.00 Mehtimäellä.


Palaa takaisin