Joensuun Maila otti pelikiertueen toisessa ottelussa supervuoroparin kautta kaksi pistettä. Ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä 4-3 tilanteeseen saakka. Sitten kolmannessa vuorossa Jalasjärven Jalas sai hyvillä lyöntiosumilla ja parilla harhaheitolla sellaisen karkumatkan, jota Joma ei enää kiinni saanut.

Toisella jaksolla peliote siirtyi vierasjoukkueelle. Joman ulkopelin puristuksessa Jalasjärven lyöjät jäivät vähiin onnistumisiin ja Joma siirsi ottelun ratkaisun supervuoropariin. Supervuorossa Jalasjärven ulkokenttä hermoili ja Joma voitti ottelun.

I jakso

Joma aloitti sisältä ja Hanna Toivanen aloitti juoksujen teon kotiuttamalla nopean Johanna Hihnalan. Jalasjärven Krista Tyynelä löi rajasta läpi kahden juoksun arvoisesti ja kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Jalasjärvi yritti vielä kahdesti kotiin, mutta Joman ulkokenttä kesti.

Toisessa vuorossa Joman kaksi kotiutusyritystä jäivät paloksi ja kopiksi. Jalasjärvi onnistui lisäämään johtoaan 4-1 harhaheitolla ja Taru Finnilän välilyönnillä.

Kolmannessa sisävuorossa numerolla viisi pelannut kolmoskoppari Asta Sallinen löi hienosti väliin ja kotiin tullessaan Johanna Hihnala sai jarrutella jo kulmalipun kohdalla. Joman kolmannen juoksun toi Reetta Juntunen vapaataipaleella ja Jalasjärvi oli enää yhden juoksun etumatkalla. Kolmannen sisävuoronsa alkuun Jalasjärven Jonna Latvala löi kunnarin tyhjään kenttään ja tästä pohjalaiset saivat niin paljon uhoa, että löivät ja saivat kolmannessa vuorossa kahdeksan juoksua. Neljännessä vuorossa Joma sai vielä yhden juoksun, mutta jakso meni kotijoukkue Jalasjärvelle 12-4 lukemin.

II jakso

Toisen jakson alku enteili jo muutosta pelin suuntaan. Ensimmäisessä vuorossa kumpikaan ei saanut juoksuja. Molemmat yrittivät  kotiin kahdesti, mutta tuloksetta.

Toisessa vuorossa Joman ulkopeli otti kentän haltuun. Lukkari Hanna Toivasen syöttötyöskentely vaikeutti Jalasjärven lyöntejä ja lopuista osumista piti tiivis ulkokenttä huolen, eikä laskenut vastustajaansa kakkospesälle. Omalla tasoittavallaan Joman Henna Hakulinen löi Tiia Myllylän kotiin ja tilanteeksi 0-1.

Kolmannessa vuorossa Jalasjärven välilyönti tasoitti tilanteeksi 1-1. Joma sai johtojuoksunsa vapaataipaleella.

Mitä pidemmälle peli eteni, sen selvemmin ote siirtyi vierasjoukkueelle. Joman ulkopeli tiivistyi entisestään eikä Jalasjärvi saanut neljännessä sisävuorossaan etenijää kolmospesälle saakka. Jakso Jomalle 1-2 ja ratkaisu supervuoropariin.

Supervuoro

Jalasjärvi aloitti sisältä ja Heidi Nurmi/Laura Karhumäki tekivät yhden juoksun.

Joman sisävuorolla Jalasjärven ulkokentästä ei ollut enää vastusta ja Senna Surakka ja Reetta Juntunen saivat kävellä Jomalle otteluvoiton.

Jomalta palkittiin Henna Hakulinen ja Asta Sallinen. Jalasjärven palkinnot saivat kolmoskoppari Jonna Latvala ja ykkösvahti Jenni Rajala.

Joma pelaa seuraavan pelinsä sunnuntaina Vaasassa.

Kuvat / Ismo Kuismin

 


Palaa takaisin