Suomensarjassa käytiin viikonloppuna Joensuu – Lahti maaottelu. Naiset pelasivat Lahdessa ja sen ottelun Joma vei lukemin 0-2 (3-11, 1-2). Joensuussa pelatussa miesten ottelussa Joma sai tunnustaa Lahden Mailaveikot paremmaksi 0-2 (2-6, 2-3).

Joman naisten suomensarjapelit ovat alkukaudesta kulkeneet hieman alavireisesti, eikä juoksusaldo ole karttunut kovinkaan tiheästi. Nyt sunnuntaina Lahdessa Joman pelaajat painelivat, etenkin ensimmäisellä jaksolla, sydämensä kyllyydestä kenttää ympäri.

Ensimmäisellä jaksolla Lahti meni 1-0 johtoon, mutta tasoittavallaan Joma aloitti juoksutehtailun. Joma sai ensimmäisessä vuorossa 4 juoksua ja toisessa 5 ja jakso oli sitä myöten pelattu.

Toinen jakso oli tasaisempi ja vähäjuoksuinen. Joman Sanni Ahvanainen / Sini Suihko veivät ensimmäisessä vuorossa joukkueensa juoksulla johtoon. Lahti tasoitti kolmannessa vuorossa parivaljakolla Reetta Korkalainen / Sara Ajakainen.

Toinen jakso näytti aikalailla jo päättyvän tasalukemiin, mutta sitten neljännessä vuorossa Oona Majoinen pääsi kahdeksantena lyöjänä kentälle ja perässä tullut isosisko Essi siirteli hänet kaksi pesäväliä eteenpäin ja paineli itse kakkoselle. Kiia Laakkonen täytti ykköspesän ja syntyneen ajolähtötilanteen purki onnistuneesti kovalyöntinen Anni Suihko. Oona Majoisen tuoma johtojuoksu jäi ottelun ratkaisuksi, sillä Lahti ei enää tasoittavallaan pystynyt juoksujen tekoon.

Jomalta palkittiin 100% kärkilyönneillä pelannut lukkari Oona Majoinen ja samoin 100% kärkilyöntisuorituksillaan loistanut Sanni Ahvanainen. Lahden palkinnot saivat kolmospolttaja Pilvi-Maria Taurama ja kolmoskoppari Iiris Hemmilä.

Lauantaina 9.6 Joman naisten suomensarjajoukkue hävisi pelinsä Kuusankoskella 2-0. Siinä ottelussa Jomalta palkittiin kaksi juoksua lyönyt Ona Aro ja kolmospolttaja Kiia Laakkonen.

Joman miesten pelissä Kerubistadionilla alku oli tasaista. Lahti pääsi ensimmäisessä vuorossa juoksun johtoon harhaheitolla. Pelin seuraavaa juoksua odoteltiin sitten kolmanteen vuoroon asti. Siinä Lahden Jere Paananen ja Juuso Luostarinen lisäsivät joukkueensa johdoksi 3-0. Joma ei päässyt vielä kolmannessakaan vuorossa juoksujen makuun, mutta Lahti lisäsi höyryä neljännen aloittavallaan. Sama parivaljakko Paananen Luostarinen oli nytkin mailanvarressa vieden Lahden jo kuuden juoksun päähän. Joman paidassa juniorivuotensa viettänyt Juuso Luostarinen löi kunnarin ja yhden tavallisen. Tasoittavallaan Joma sai hieman lohtua juoksusarakkeeseensa. Konsta Lappalainen / Okko Räty ja Johan Kolström / Seeti Surakka tekivät jakson loppulukemiksi 2-6.

Toinen jakso oli tasaisempi. Lahti meni heti alussa kahdella juoksulla johtoon ja teki vielä kolmannessa vuorossa juoksun lisää. Joma ajoi takaa, mutta pääsi vain juoksun päähän. Kolmannessa vuorossa Niklas Kinnunen kotiutti Erkka Gröhnin ja neljännessä Kasperi Hämäläinen Seeti Surakan. Tämän lähemmäksi Joma ei enää päässyt ja Lahden Mailaveikot vei jakson 2-3 ja otti ottelusta kolme pistettä.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla kakkospolttaja Kasperi Hämäläinen ja kakkospalkinolla lukkari Seeti Surakka. Lahden palkinot ottivat ykkösvahti Ville Pesu ja kolmospolttaja Jere Paananen.

Naisten suomensarjaa pelataan torstaina 14.6 Kerubistadionilla. Vastustaja tulee Siilinjärveltä.

Miesten ss matkustaa sunnuntaina 17.6 Imatralle ja seuraava kotiottelu on juhannuksen jälkeen 28.6 Kuopion joukkuetta vastaan.


Palaa takaisin