Joensuun Mailan viikonlopun ensimmäinen peli toi täydet kolme pistettä. Otaanlahden tuulisella pelikentällä kaatui Rauman Fera lukemin 0-2 (1-4, 4-5).

Joma nykäisi heti ensimmäisessä vuorossa kahden juoksun kaulan. Henna Hakulinen kotiutti välilyönnillä Juulia Eksmanin ja Riikka Kilpeläisen polttolinjalyönnillä juoksun toi Reetta Juntunen.

Toisessa vuorossa molemmat joukkueet saivat yhden juoksun. Jomalta oli asialla Salla Eteläpää / Johanna Myyryläinen ja Feralta Vilma Heinola / Aino Tanhua. Kolmas sisävuoro meni Jomalta ohi nopeasti, mutta joukkue paikkasi sen hyvin ulkopelillään, eikä laskenut Feran pelaajia juoksuntekoon.

Neljännessä vuorossa Joma sai vielä yhden juoksun Hanna Toivasen taituroidessa Senna Surkan kotiin. Jakso päättyi vierasjoukkueelle 1 – 4.

Toinen jakso aloitettiin pitkillä sisävuoroilla. Ensin Rauma pyöritti lyöntiarsenaalinsa ympäri, tehden kolme juoksua. Joman pelaajilla oli tauon jälkeen ajatukset vielä hieman pukukopin puolella ja Fera pääsi heti kärkipelaajillaan täyttämään takapesiä.

Joman vastaus omalla sisävuorollaan oli hyvä. Kärki kentälle ajolähtötilanteeseen ja Hanna Toivanen kavensi Veera Ahvanaisen tuomalla juoksulla tilanteeksi 3 – 1. Sitten Henna Hakulinen näytti mitä tarkoittaa numero viisi hihassa ja pamautti kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti. Kotiin ehtivät Reetta Juntunen ja Hanna Toivanen. Tämän jälkeen Joma myllytti sisävuoroa kaikkiaan kuudentoista lyöjän verran, mutta ei saanut lisäjuoksuja enää aikaiseksi.

Toisesa vuorossa Fera jäi nollille. Joma punnersi parivaljakolla Juulia Eskman / Johanna Myyryläinen juoksun.

Kolmannessa vuorossa Janika Lipsulan aivan takarajalle kantanut lyönti toi Feran tasalukemiin 4-4. Toistakin juoksua Raumalaiset yrittivät samassa rytäkässä, mutta Joman pallon nouto ja heittoketju oli nopeampi.

Sisävuorossa Joman Reetta Juntunen löi itsensä kakkoselle ja sieltä viitonen löi Juntusen kolmosrajapommilla kotiin sakka ja joukkueensa juoksulla taas johtoon. Lisääkin juoksuja oli vielä neljä kertaa saatavilla, mutta kotiutukset jäivät odottamaan seuraavaan peliin.

Neljännessä vuorossa Joman ulkokentällä Senna Surakka, Johanna Myyryläinen ja Iida Nupponen pysäyttivät Feran etenijät tylysti ennen kakkospesä ja Joman pelaajat saivat tuuletella jaksoa ja kolmen pisteen otteluvoittoa.

Jomalta palkittiin Kakkospolttaja Juulia Eskman ja hyvin vaihtolyönneissään onnistunut jokeri Salla Eteläpää. Rauman pelipalkinnot saivat kakkosvahti Senna Sinisalo ja jokeri Ella Kuusisto.

Huomenna Joman  pelaa klo 15 Mynämäen Vesaa vastaan.


Palaa takaisin