B-tyttöjen hallimestaruudesta on pelattu vuodesta 2002 lähtien. Tämän vuoden lopputurnaus pelataan 23. – 24.3.2019 Tampereella. Sitä ennen ratkotaan neljässä alkulohkossa mitkä kahdeksan joukkuetta selvittävät tiensä lopputurnausjärjestäjä Hämeenkyrön Räpsän seuraksi Pirkkahalliin. Yksi alkulohkoista pelataan tulevana viikonloppuna Joensuu Areenassa. Kotijoukkue Joensuun Mailan vastustajiksi tulevat Roihu Helsingistä, Siilinjärven Pesis ja Muhoksen Pallosalamat.

Alkuturnaukset pelataan neljässä alkulohkossa yksinkertaisena sarjana. Lopputurnauksessa selviytyvät alkuturnausten kaksi parasta joukkuetta tai lohkovoittajat ja kolme parasta toiseksi sijoittunutta, jos lopputurnauksen järjestäjä ei sijoitu alkuturnauksessaan kahden parhaan joukkoon.

Tästä linkistä voi katsoa alkulohkojen ajankohdat ja osallistuvat joukkueet; https://www.pesis.fi/kilpailu/sarjat-tulospalvelu/tyttojen-superpesis/

B-tyttöjen SM hallisarjat ovat olleet vahvasti länsipainotteisia. Suurin mitalirohmu on ollut Rauman Fera, joka on kantanut palkintokaappiinsa 13 sm-hallimitalia ja on puolustava hallimestari. Kausilla 2015 – 2017 B-tyttöjen pesistä dominoinut Oulu ei ole tänä vuonna mukana hallisarjassa. Pohjois-Karjalainen Susirajan Maila oli 2011 – 2014 kolmesti mukana mitalipeleissä halleissa ja sai kaksi pronssia.

Joensuun Areena on hyvä paikka harrastaa ja pelata pesäpalloa. Tilaa lyönneille riittää sivuilla ja takana. Kattorakenteita suojaava etuverkko ottaa pystykopit pois ja se onkin ainoa rajoittava tekijä ulkopelikenttiin nähden. Valaistus on aika hyvä ja lämpötila hellii sekä pelaajia, että riittävän tilavaa katsomoa.

Turnaus alkaa perjantaina klo 19:00 Joma – Siipe pelillä ja jatkuu lauantaina viiden ottelun verran klo 09:00 – 19:00. Otteluihin on vapaa sisäänpääsy ja kioski palvelee perjantai-iltana ja koko lauantaipäivän.

Pitkän nurmen pelit alkavat jo torstai-iltana, jolloin Joman ja Kipan B-pojat pelaavat harjoitusottelun klo 19:30. Sunnuntaiaamusta klo 08:30 – 16:00 Joman eri junnujoukkueet pääsevät harjoittelemaan pitkällä kentällä ja sitten klo 17:00 Joman miesten superpesisjoukkue aloitta hallisarjansa ottelulla Kiteen Palloa vastaan.

Kannatta  viettää tulevaa viikonloppua pesäpallon parissa.


Palaa takaisin